Se oli siinä!

On ramp- kurssi on ohi! Nyt pitäisi sitten aloittaa normi treenaaminen. Huihuihui. Osa meidän ryhmästä aloittaa kurssin alusta ja itsekin sitä kyllä vähän mietin. Tulisi ainakin lähdettyä ja tehtyä, pelottaa että rupean lusmuilemaan kun ei ole ”pakko”. (Nyt tosin vasta ON pakko treenata, mutta siitä lisää lopussa)

Tänään mitattiin kropan sisälmykset uudelleen. Mitään suurta muutosta ei ole tapahtunut, mutta pienikin on plussaa. Paino on pudonnut 200 g, rasvaprosentti  0,2 % ja painoindeksi 0,3 yksikköä. Kahdessa viikossa. Tässä vielä todisteet :). (Onpas pieni kuva, aukeekohan se isommaksi jos klikkaat. Kokeile!)

Alkulämmittelyn tein soutaen, osa porukkaa juoksi. Sitten taas puukepin kanssa heilumista osin burgenerin tahtiin. Keppiharjoittelun jälkeen otettiin tangot ja tehtiin niillä samoja liikkeitä; rinnallevetoa, valakyykkyä jne. Kyllä sillä tosiaan lämmöt saa… =D

Sitten oli vuorossa rengasjumppa =). Mä en todellakaan muista, mikä ko. liike oli nimeltään, mutta siis homma meni niin, että roikutaan renkaissa polvet maassa ja kiskaistaan kroppa ylös ja mieluusti jalat ilmaan asti. Käsien asento oli tässä se THE juttu, en edes yritä selittää sitä koska kädet oli niin kummassa asennossa. No mutta joo, haastetta riittää siinäkin, että saa homman toimimaan. Sorry, etten nyt tarkemmin osaa kertoa mikä hommassa oli idea. Heli varmaan kommentoi ja auttaa tässä(kin) asiassa amatööriä :).

Päivän treeni oli sama kuin neljä viikkoa sitten. Siis tämänlainen:

Tuolloin kellotin itselleni ajan 7.14, koutsi oli vissiin saanut muutaman sekunnin huonomman ajan mulle. Jotain 7,20 kuitenkin. Pikkasen mielessäni mietin, että jos saan alle 5 minuutin koko homman pakettiin niin taputan itseäni päähän. Jos parannan edes minuutin niin silti taputan, vähän kovempaa vaan. Ajaksi tuli 4.54! Meinasin kuolla ilosta (ja pohkeiden maitohapoista). Ilo syntyi siitä, että MÄ PYSTYIN JUOKSEMAAN!!! Kyllä siitä näkee edelleen että vamma on, mutta ei se enää ole semmoista vammahölkkää mitä se aluksi oli. Pystyin kiihdyttämään, hidastamaan ja kääntymään vauhdikkaasti eikä tarvinut komentaa jalkaa koko ajan että ”suoristu, koukistu, suoristu”. Mun aika ja parannus oli hyvä, mutta niin oli kaikilla muillakin ja parannus monilla vielä kovempi. Aivan mielettömiä suorituksia!!! Tietty olen erityisen ylpeä ukkelistani, jonka ekan treenin aika oli 10.58 ja nyt se painoi alle kuuteen minuuttiin! Käsittämätöntä. ♥

Lupasin kertoa vähän fiiliksiä nyt kurssin jälkeen. Mä listaan ne tähän, koska en osaa olla jaarittelematta liikoja. Laitan ne asiat, jotka neljässä viikossa on kehittyneet ja parantuneet, omat toiveet jatkon suhteen ja ne asiat missä toivon eniten kehitystä tapahtuvan tulevaisuudessa. Jos ne toteutuisi paremmin, kun ne on laitettu ylös?

KEHITYS

HUOMIOT CROSSFITISTÄ LAJINA:

OMAT KEHITYSKOHTEET JA TAVOITTEET:

Tietenkin on paljon muitakin kehityskohteita, mutta tuossa kolme konkreettista asiaa, jotka haluaisin saada paremmalle tasolle.

Nyt on myös terveydelliset syyt, jotka ennen kaikkea määrittävät kaikkea mun treenaamista. Sain tänä aamuna sormen röntgenissä käydessäni kuulla, että sairastan todennäköisesti pitkälle edennyttä rustosairautta. Röntgenkuva osoitti, että sormi on paitsi poikki, niin käden ja ranteen rustot ovat todella huonossa kunnossa ja osin jo puuttuukin. Ilmeisesti tässä on syy vuosikausia jatkuneille ranne-, olkapää- ja selkävaivoille ja nyt sitten viimeisimpänä polven rikkoutumiselle. Ensi viikolla pääsen jatkotutkimuksiin, joissa selviää miten pitkällä sairaus on ja miten sitä voidaan hoitaa, jotta sairaus edes hidastuisi. Onneksi tuo Synvisc One- hyaluraatti auttoi polveen ja sitä voidaan piikittää muihinkin niveliin tarvittaessa.  Vaihtoehdot on tässä vaiheessa ja näillä tiedoilla karrikoidusti sellaiset, että joko treenaan kaikki lihakset niin hyvään kuntoon kun ikinä voin tai sitten olen pyörätuolissa alle 10 vuodessa. Ei siis tarvitse varmaankaan arvuutella edes, kumpaa vaihtoehtoa tässä lähdetään tavoittelemaan. =D. Jos yksi lääkäri väitti, etten koskaan enää juokse ja oli väärässä, niin täytyy varmaan todistaa tälle toisellekin lääkärille, että tää sairaus ei todellakaan mua mihinkään pyörätuoliin kaada.

Tämä blogi jatkuu kyllä vaikka kurssi onkin ohi. Yritän aina treenin jälkeen kirjata ylös mitä tuli tehtyä. Tervetuloa matkaan mukaan jatkossakin!

Mä alan pikkuhiljaa valmistautua illan koitokseen. Lähden parin ystäväni kanssa Turun Logomoon kannustamaan tuttua miestä kohti Voice Of Finlandin voittoa. Nyt kaikki äänestämään RONI LEPPÄ jatkoon!! Klik klik tuota linkkiä niin olet mukana vaikuttamassa siihen, että Ronin unelma semifinaalipaikasta toteutuu. =)

Huikeaa viikonloppua kaikille!

Terkuin Tiia

KommentoiKommentit

 1. 9.27 04.04.2014

  Hahah, no miepä kommentoin. Se oli muscle up mitä tavoiteltiin, mutta pitäis kyllä tehdä kokonaan ilmassa roikkuen eli ainakin meikäläinen saa siitä kyllä vielä tovin haaveilla vaan.. 😀

  Muista nyt sitten kertoa tän kurssin jälkeenkin mitä oot puuhannu, tätä on ollu kiva lukea samalla ja vertailla vähän omiin kokemuksiin! :>

 2. 9.52 04.04.2014

  Tänks Heli, arvasin et suhun voi luottaa! 🙂

  Kyllä mä jatkan kirjottelua edelleen. On kiva itellekin kun näkee kehityksen silloin kun ei mikään kiinnosta. Ja nyt alkaa tositoiminta lihaskunnon vahvistamiseksi että nuo vähäisetkin rustoparat säilyisi.

  Eiköhän me salilla nähdä. Tsemppiä sullekin ja kiva kun kommentoit!

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi